ÅBENT BREV FRA DYREVELFÆRDS ORGANISATIONER
Til:
præsidenten for Den Græske Republik, fru Katerina Sakellaropoulou Grækenlands premierminister, Kyriakos Mitsotakis det hellenske ministerium for landbrugsudvikling og fødevarer det græske indenrigsministerium det græske udenrigsministerium ambassaderne i følgende lande: Tyskland, Storbritannien, Østrig, Holland, Sverige, Belgien, Danmark, Norge, Finland, Canada
I mange år har frivillige rundt omkring i Grækenland viet deres liv til at forbedre livskvaliteten for ejede og herreløse dyr, et af Grækenlands åbne sår. Vi har steriliseret, neutraliseret, uddannet, og reddet dyr i Grækenland og i udlandet, drevet af vores kærlighed til dyr og vores eneste mål: deres velbefindende. Det har været vores håb, at situationen bliver bedre, at de nye generationer ikke begår de fortidens fejl, og at vi vil hjælpe med at forme en mere håbefuld fremtid for vores land – det land, vi lever i og elsker. Desværre må vi ud over de enorme kampe, vi står over for hver dag, klare de uberettigede løgne fra et ekstremt mindretal, hvis eneste mål ser ud til at være ærekrænkelse, og deres drivkraft deres had mod deres medborgere, men mest af alt, deres had mod dyr.
Vi er trætte af at høre om ‘ulovlig handel og handel med dyr’ og lignende ikke-underbyggede påstande, også fra medierne og populære tv-kanaler, der baserer deres historier på falske nyheder. Mens den globale dyrevelfærdsbevægelse kæmper for at eliminere handel og ulovlig handel med racehunde fra forfærdelige hvalpefabrikker og kører kampagner for at uddanne offentligheden og fremme adoption, omtaler Grækenland adoption som ‘hundehandel’. Nej, herreløse dyr sendes ikke til udlandet til ‘laboratorieeksperimenter’, fordi intet laboratorium nogensinde ville bruge herreløse hunde af forskellige racer, aldre og medicinsk baggrund. Spørg enhver videnskabsmand. Alle laboratoriedyr er specielt avlet og skal opfylde specifikke standarder og krav.
Det internationale dyrevelfærdssamfund kæmper mod sådan praksis. Nej, hunde sendes ikke til bordeller i Tyskland. Er dette vores syn på Europa? Af europæiske borgere? Af de turister, der har støttet den græske økonomi i årevis? Er dette det billede, Grækenland ønsker at projicere? Er Grækenland et land, der beskylder sine europæiske nationer for bestialitet – uden bevis? Nej, europæerne køber heller ikke græske dyr for at lave pølser; dette ville mildest ikke være økonomisk smart. Dyrevelfærdspraksis er åben og international. Grækenland og lande med stort antal omstrejfende dyr afhænger af adoptioner i Europa, USA og Canada. Mange dyr fra Østeuropa, Spanien, Italien, Tyrkiet og Cypern adopteres overalt i Europa. Mange dyr fra Latinamerika og Bahamas adopteres i USA og Canada. Mange hunde fra Thailand, Sydkorea og det forfærdelige marked for hundekød i Kina reddes og adopteres i Europa, USA og Canada.
Betingelserne for disse adoptioner er meget strenge, og det samme gælder hjemmekontrollen. Desværre er det kun i Grækenland, at betydningen af ordet ‘adoption’ er fordrejet. Det er kun i Grækenland, at ‘adoption’ omtales som ‘handel’ – som om Grækenland er på en anden planet. Hvordan er det muligt? Er dette det billede, vi ønsker at projicere til verden som et land? Er det disse værdier, vi har som nation? Er dette niveauet for vores viden og moral? Er vores europæiske medborgere monstre, der køber græske dyr og misbruger dem i bordeller? Beskylder vi europæiske turister til Grækenland for bestialitet? De samme turister, der forlader vores land med en bitter-sød følelse efter at have set så mange omstrejfende og herreløse dyr? Hver dag kæmper alle vi frivillige på gaderne i landet. At redde af et dyr er en lang proces, og vi ser det igennem fra start til slut: vi samler det op fra gaden, vi plejer det, vi leverer mad og medicinsk pleje – steeilisering / kastration, dyrlæge besøg, blodprøver, vaccinationer, behandlinger, operationer – vi bruger tid på socialisering og til sidst finder vi adoption – så det ikke ender tilbage på gaden. Vi redder dyr fra døden med vores tøj dækket af blod og tårer i vores øjne; vi giver vores tid uselvisk af kærlighed til dyrene; alt hvad vi ønsker er at tilbyde dem det bedste, vi muligvis kan. Og det eneste, vi beder om, er at staten skal støtte os – praktisk støtte os.
Vi har bevist, hvem vi er, og hvad vi gør – vi beviser det hver dag – og vores handlinger bør betragtes som en reklame for Grækenland. I stedet mødes vi dagligt med bagvaskelse, og modarbejdelse af lokale myndigheder, der for det meste nægter at tilbyde os det grundlæggende. Vi er mødt sf en regering, der finder det vanskeligt at anvende EU-lovgivning om dyrevelfærd. I alle EU-lande kan dyr let – og lovligt – transporteres ved hjælp af TRACES-systemet, som, som EU-direktivet forudser, det fungerer som et sikkerhedsnet under transport af dyr til kommercielle eller adoptionsformål. Som navnet antyder, er det et system, der kan sikre, at et dyr kan spores – fra det øjeblik, det forlader et land til det øjeblik, det ankommer til sin nye ejer. Med det modtager veterinærkontorerne i destinationslandene alle nødvendige oplysninger om dyrets oprindelse, ankomst og nye ejer.
Desværre er denne enkle proces med at bruge TRACES til at udstede den nødvendige dokumentation i Grækenland og kun i Grækenland ekstremt kompliceret, hvilket gør adoption besværlig, om ikke direkte umulig for europæiske borgere. Hvorfor? Hvorfor kan TRACES-systemet bruges til dyr, som vi handler med for fortjeneste – fra geder til ål – men ikke til herereløse dyr og adoptioner? Har stemmerne fra de sindssyge nået myndighederne? Mener den græske stat, at dens europæiske partnere engagerer sig i bestialitet? Hvorfor støtter staten ikke dyrevelfærdsforeningerne og hjælper dem med at lave adoptioner lovligt og let ? Vi frivillige er ikke arbejdsløse, dovne, ikke-uddannede, problematiske mennesker. For at opnå det, der hidtil har opnået, har vi ofret meget: vores økonomi, vores personlige liv, tid med vores familier. Vi har formået at opbygge langsigtede forhold mellem os og med de utallige udenlandske frivillige, der plejer og kæmper for dyrene i vores land. Vi kæmper dagligt og forsøger at samarbejde med vores kommuner, vores lokale myndigheder og de regionale veterinærmyndigheder. Vi beder om meget lidt og får næsten intet – ikke i mad, neutralisering eller veterinærpleje – næsten intet som støtte. Alligevel kæmper vi ud af vores kærlighed til dyr.
Og i stedet for at respektere os for det arbejde, vi udfører, er staten en hindring, også når det kommer til adoptioner. Du kan måske synes det er skørt, men der er mennesker i Grækenland og i udlandet, der ville give deres liv for dyrene – uden nogen økonomisk gevinst. Dem der råber mord og fejlagtigt navngiver rescue og adoption ‘handel’, har aldrig reddet et herreløst dyr i deres liv. De kender ikke udgifterne til veterinærpleje, medicin, blodprøver, mad, operationer og pleje. Alle disse udgifter dækkes hovedsageligt af donationer fra vores græske og udenlandske tilhængere, mens de penge, der doneres ved hver adoption, næppe dækker 10% af dyrets udgifter. Adoptionsgebyret er en international praksis for næsten enhver velgørenhedsorganisation, internat eller charity. Det tilbydes af den fremtidige familie ved adoption til at hjælpe med at dække nogle af udgifterne og er en indikation af god vilje og troværdighed. Det er dybest set en donation fra familien. Det er kun i Grækenland, at et snoet, vildfaret mindretal mærker adoptionsgebyret “en kommerciel transaktion”. Sådan skændsel. Dyrevelfærdsbevægelsen er enorm international og tæller millioner af mennesker fra hele verden. Befolkningen i Grækenland og i udlandet, som har fulgt og har tillid til os i årevis, det er flere hundrede tusinder. De stoler på os, fordi vores handlinger er åbne og offentlige, vores arbejde klart og ærligt og vores engagement uomtvistelig. Fremragende adoptioner finder sted både i Grækenland og i udlandet til glæde for alle de dyr, vi har reddet, som vi har stået ved siden af i uendelige søvnløse nætter, som vi plejet og elsket,. vi har bevis, bed om det, se på hvad vi gør, besøg vores websteder og sociale medier, snak med os. Tal med os, så vi kan fortælle dig, hvor meget vi har forsøgt her i Grækenland, med at uddanne, hjælpe og håbe på en bedre fremtid. Tal med os og spørg, hvad utallige europæiske borgere har at sige om os; de er de samme europæiske borgere, der i årevis har støttet Grækenland, et land, der altid har været afhængig af venner og mennesker, der elsker vores historie og kultur. Spørg os om grækere og europæere, der har adopteret græske herreløse dyr, som de elsker, at de skriver bøger om, og hvis historier de deler med det internationale dyrevelfærdssamfund. De er de samme europæiske borgere, der besøger Grækenland som turister og derefter har noget godt at sige om det, fordi de møder mennesker som os under deres ophold.
Spørg mindretallet, der beskylder os handel nøjagtigt. Hvor mange uddannelsesprogrammer kører de? Hvor mange TNR-programmer? Hvor mange dyr har de reddet? Hvor mange adoptioner har de haft? Hvorfor er de ikke imod ulovlig handel med racehunde? Spørg dem, hvem medlemmerne af deres organisationer er, og hvor aktive disse medlemmer er. Spørg dem, om de er faktiske velgørenhedsorganisationer, med aktive frivillige eller bare tilfældige navne på papiret. Hvilken løsning foreslår de for dette enorme problem i deres land – et land, der skønnes at have 3 millioner omstrejfende hunde og det dobbelte af antallet af omstrejfende katte? Og frem for alt, hvilket bevis har de for deres påstande? Nok er nok. Denne praksis med at skrige mord uden bevis kan ikke tolereres. Vi gemmer os ikke bag skærmbilleder med tilfældige, stjålne fotos og falske overskrifter – vi har intet at skjule.
Hvad vi gør, er åbenlyst, uklædt og ligetil. Vi er ikke skyldige, indtil det er bevist, at vi er uskyldige; vi er uskyldige og opfordrer enhver, der har bevis for at præsentere det offentligt, uden at gemme sig bag insinuationer, falske beskyldninger, had mod Grækenland, had mod os – græske borgere, der giver vores liv for et bedre land. Som redningsmænd for dyr har vi lært at håndtere uretfærdighed. Men denne forvrængning af sandheden er noget, vi simpelthen ikke kan tolerere længere, fordi vi ikke er de eneste, der er berørt af den. Vi opfordrer til: Premierministeren til åbent at diskutere med os – de mennesker, der kæmper for at gøre dette land til et bedre sted; folk i frontlinjen. Ministeriet for landbrugsudvikling og fødevarer og indenrigsministeriet for at lette vores arbejde snarere end at blive en hindring ved fejlagtigt at fortolke love og udstede uforståelige bulletins. De lokale myndigheder og kommuner til at samarbejde med deres lokale velgørenhedsorganisationer – dem, hvis frivilliges utrættelige indsats hjælper med at forbedre livskvaliteten for både lokale borgere og dyr. Vi anerkender, at nogle lokale myndigheder faktisk arbejder med og står ved frivillige. Vi er dem taknemmelige for dette, men desværre er de undtagelsen, ikke reglen. Ambassaderne for at afklare, hvad der skal være indlysende, og for at genoprette deres lands og deres borgeres omdømme. De kan kontakte os for yderligere information eller afklaring.
Græske borgere skal igen stå ved vores side; de skal møde os personligt, se vores arbejde, besøge vores websteder, læse vores historier, tilbyde frivilligt arbejde og hjælpe os med at kæmpe for en bedre fremtid. Vi er ikke ansigtsløse væsener, der gemmer sig bag profiler på sociale medier. Vi er mennesker som dig. Vi er frivillige. Vi har job, familier, problemer og personlige liv ligesom alle andre. De af jer, der har mødt os, ved allerede dette meget godt. Europæiske borgere til at reagere; at kontakte deres ambassader og hjælpe med at gendanne sandheden såvel som deres eget omdømme. Endelig opfordrer vi enhver dyrevelfærdsorganisation eller -organisation, der er enig med ovenstående, om at kontakte os, så de også kan tildele dette brev.
Dette brev er underskrevet af følgende dyrevelfærdsorganisationer i Grækenland:
- ‘ΑΓΓΙΖΩΟ’ Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης (‘ΑGIZOO’, Kozani Animal Welfare)
- Αδέσποτα Όνειρα (Stray Dreams)
- Αδέσποτα Ωρωπιοτάκια (Strays of Oropos)
- Αδέσποτες Πατούσες Πύργου (Stray Paws of Pyrgos)
- Αδέσποτες Φωνές Stray Voices Μοσχάτου Ταύρου
- Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας (Larissa’s Stray Volunteers)
- ΑΔΕΣΠΟΤΟΛΟΓΙΟ (ADESPOTOLOGIO)
- ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ – STRAY PLANET
- Αδεσποτούλια Ξάνθης (Strays of Xanthi)
- ΑΝΙΜΑ Σύλλογος για την Ηθική Αντιμετώπιση των Ζώων Ιωάννινα (ANIMA Association for the Ethical Treatment of Animals Ioannina)
- Αχαϊκός Σύλλογος για τη Μέριμνα των Ζώων (Achaic Society for the Care of Animals, Patras, Greece)
- Γαλατσιώτικες Αδέσποτες Φάτσες ΓΑΦ (Animal Welfare of Galatsi GAF)
- Γνωρίζω – Αγαπώ – Φροντίζω (GAF)
- ‘Διασώζω’ – Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας (‘Diasozo’ Animal Rescue Team of Karditsa)
- Ένωση Ζωοφίλων Θήρας (Santorini Animal Welfare, SAWA)
- ΕΠΑΑΖ Εταιρεία για την Περίθαλψη Αδέσποτων και Άγριων Ζώων (EPAAZ, Society for the Care of Stray and Wild Animals)
- ΕΣΠΙ – Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών (Greek Horse Protection Society)
- Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων (Zakynthos Animal Welfare)
- ΖΟΕ Σαλαμίνας (Salamina Animal Rescue Team)
- Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων)
- ΖΩΦΙΨΥ – Φιλοζωικη Ένωση Προστασίας Αδέσποτων Φιλοθέης–Ψυχικού (‘ZOFIPSY’ – Filothei–Psychico Animal Welfare)
- Ζωοφιλική Αδέσποτων Πηλίου (Pelion Animal Welfare)
- Ζωοφιλική Ένωση Αμαλιάδας (Amaliada Animal Welfare Union)
- Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης (Ilioupolis Animal Welfare Union)
- Zωοφιλική Ένωση Μεγάρων (Megara Animal Welfare Union)
- ΖΩΟΦΙΛΟΣ &ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (Halkida Animal Welfare & Environmental Association)
- ΖΩΟΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΗΣ (Zophoros, Crete)
- ‘Η Αγάπη’ Φιλοζωικό Σωματείο Δήμου Πυλαίας–Χορτιάτη (‘AGAPI’ Animal Welfare – Pylea–Chortiatis Municipality)
- Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ (VOCAL – Voice of the Cat’s Alliance)
- ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποείδών (IPPOTHESIS, Panhellenic Equine Welfare)
- Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων (KAZ Shelter for Stray Animals)
- Καταφύγιο Ζώων (Animal Refuge)
- Κέντρο Προστασίας και Περιθαλψης Αγριας Ζωής Μεσσηνια (Wildlife Rescue Center Messinia)
- Κιβωτός – Animal Rescue Kos
- Κιβωτός Κέρκυρας (Corfu Animal Welfare)
- Κίνηση για τα Δικαιώματα των Ζώων ΚΙ.ΔΙ.ΖΩ.
- ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΜΑΣ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΟΥΒΩΝ (GOUVES ANIMAL SHELTER)
- Κορίνθια Προστασία Αστικής Πανίδας (Korinthean Protection of Urban Fauna)
- Κορωπί Πολιτισμός – Περιβάλλον – Ζωοφιλία (KoropiCulture–Environment–AnimalWelfare)
- Μέριμνα Αδέσποτων Ζώων Πτολεμαΐδας ‘Οι Μουσούδες’ (‘Mousoudes’ AnimalWelfare, Ptolemaida)
- ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΛΑΝΔΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (CHALKIDIKI ANIMAL RESCUE)
- Πανελλήνια Ομάδα Κατά της Κακοποίησης Ζώων (Panhellenic Group against the abuse of Animals)
- Παρέμβαση για τα Ζώα – Πρέβεζα (Intervention for the Animals – Preveza)
- Πήγασος – Φιλοζωικός Σύλλογος Πικερμίου (Pegasus Animal Welfare, Pikermi)
- Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων ‘Άρτεμις’ (Artemis Cultural and Animal Welfare Association)
- Πολιτιστικό Οικολογικό-Φιλοζωικό Σωματείο ‘Αίσωπος’ Καβάλας (Kavala Animal Welfare ‘Aisopos’)
- Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Γυθείου (Gythio Cultural and Animal Welfare Society)
- Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Μονεμβασιάς (Animal Welfare Association of Monemvasia)
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ (Sparti Animal Welfare and Environmental Association)
- Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Φροντίζω Αλεξανδρούπολης (Alexandroupoli Animal Welfare & Environmental Association Frontizo)
- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΩΩΝ ΑΙΓΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ (Animal Protection Aegina Agistri)
- ΣΠΑΖ – Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (SPAZ – Society for the Protection of Stray Animals)
- Στέγη Ζώων Άγιος Φραγκίσκος Ασσίζης
- Στέγη Προστασίας Αδέσποτων Ζώων (TakisShelter)
- Στοργή, Φίλοι Ζώων Σκύδρας (‘Storgi’ Animal Welfare, Skydra)
- Σύλλογος Αγάπης για τα Ζωά Κόρινθος (Korinthos Love for Animals Animal Welfare)
- Σύλλογος Προστασίας Ζώων Πάρου (Paros Animal Welfare Society PAWS)
- Σύλλογος Προστασίας των Ζώων Σητείας “Αλληλεγγύη” (Sitia Animal Rescue)
- Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας (Lefkada Animal Welfare)
- Σωματείο Κύμης Αλιβερίου (Organization of Kimi – Aliveri)
- Σωματείο Περίθαλψης και Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Stray.gr (Organization for the Care and Protection of Stray Animals – Stray.gr)
- Σωματείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ζώων & Περιβάλλοντος ‘Οδυσσέας’ (‘Odysseas’ Organization for the Protection of Animal Righs & the Environment)
- Σωματείο Φιλόζωων Κεφαλληνίας (Kefalonia Animal Trust)
- ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (GHOST DOGS OF ASPROPYRGOS)
- Τετράποδη Αγάπη (Four-Legged Love)
- Υδραϊκή Κιβωτος (HydraArk)
- Φιλανθρωπικός, Φιλοζωικός και Πολιτιστικός Σύλλογος ΚΥΝ-ωνία (SoudaShelterProject)
- Φιλοζωικη Δραση Εθελοντων Αγιας Μαρίνας Κορωπίου (Aghia Marina Koropi Volunteers Animal Action)
- Φιλοζωική Δράση Θεσπρωτίας (Thesprotia Animal Action)
- Φιλοζωική Δράση Ναυπάκτου (Nafpaktos Animal Action)
- Φιλοζωική Ένωση – Αδέσποτες Ψυχές Αμαλιάδας (Amaliada Animal Welfare ‘Stray Souls)
- Φιλοζωική Ένωση Βούλας (Voula Animal Welfare)
- Φιλοζωική Ένωση Μαλεσίνας – Η Φωνή Των Αδέσποτων (Malesina Animal Welfare – ‘The Voice of Strays’)
- Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου ‘Ο Περίτας’ (‘Peritas’ Animal Welfare and Environmental Action of Volunteers of Olympos)
- Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ένωση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης “Ο Άργος” (Animal Welfare and Environmental Orgazization Vari Voula Vouliagmeni “Argos”)
- Φιλοζωική Κομοτηνής (Komotini Animal Welfare)
- Φιλοζωική Ομάδα Αδέσποτα Εξάρχεια
- Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών (Grevena Animal Welfare Team)
- Φιλοζωική Ομάδα Μαρκόπουλο–Πόρτο Ράφτη (Markopoulo–Porto Rafti Animal Welfare Team)
- Φιλοζωικη Ομαδα Οι Αδέσποτες (‘The Strays’ Animal Welfare Team)
- Φιλοζωική Ομάδα Σύρου (Animal Wefare Group Syros)
- Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου (AgrinioAnimalWelfare)
- ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΦΟΜ-ΜΙΑΟ (WESTERN MANI ANIMAL WELFARE FOM-MIAO)
- ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ “ΑΓΑΠΗ”
- Φιλοζωικό Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σωματείο ‘Κιβωτός’ (Πολύγυρου) (‘Kivotos’ AnimalWelfare, CulturalandEnvironmentalActionSociety)
- Φιλοζωικό Πολιτιστικό Σωματείο ‘Φροντίζω’ (‘Frontizo’ Animal Rescue and Welfare Organisation)
- Φιλοζωικό Σωματείο Άργος Θεσσαλονίκη (‘Argos’ Animal Welfare, Thessaloniki)
- Φιλοζωικό Σωματείο Αρτέμιδας (Artemida Animal Welfare)
- ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ (Animal Welfare of Volos World and Nature)
- Φιλοζωικό Σωματείο Η Αδέσποτη Φωνή (‘Stray Voice’ Animal Welfare)
- Φιλοζωικό Σωματείο Δεύτερη Ευκαιρία (SCARS – Second Chance Animal Rescue Society)
- Φιλοζωικό Σωματείο Ιωαννίνων Κίνηδη για τα Δικαιώματα των Ζώων ΚΙ.ΔΙ.ΖΩ. (Animal Welfare of Ioannina KI.DI.ZO.)
- Φιλοζωικο Σωματείο Λάρισας Αnim.A.L. (Animal Adoptions Larissa)
- Φιλοζωικό Σωματείο Λήμνου Αδέσποτες Ψυχές (Lemnos Animal Rescue – ‘Stray Souls’)
- ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ “ΕΛΠΙΔΑ” (ELPIDA SHELTER OF HOPE)
- Φιλοζωικο Σωματείο Ναυπλίου Αδέσποτοι (Nafplio Animal Rescue ‘Adespoti’)
- ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Alexandroupoli Animal Welfare KIVOTOS)
- Φιλοζωικό Σωματείο Κιλκίς (Kilkis Animal Welfare)
- Φιλοζωικό Σωματείο ‘Οδυσσέας’ (‘Odysseas’ Animal Welfare)
- Φιλοζωικό Σωματείο Πανοράματος ΄Κύων και Γαλή’ (Panorama Animal Welfare – ‘Kyon & Gali’)
- ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (MAKE IT PAWSIBLE)
- Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου (Samos Animal Welfare)
- Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας (Kalamata Animal Welfare)
- Φιλοζωικός Όμιλος Καρδίτσας (Karditsa Animal Welfare)
- Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών (Seres Animal Welfare)
- Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δήμου Ευρώτα (Animal Welfare & Environmental Association Evrota)
- Φιλοζωικός Πολιτιστικός Σύλλογος Εθελοντών Κορδελιού–Ευόσμου ‘Πράξη & Δράση’ (Animal Welfare and Cultural Action of the Volunteers of Kordelio-Evosmos ‘Praxi & Drasi’)
- Φιλοζωικός πολιτιστικός Σύλλογος Φυλής “ΑΓΑΠΑΖΩ” (Animal Welfare Association of Fili “AGAPAZO”)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας ‘Τα Φιλαράκια’ (‘Ta Filarakia’ Animal Welfare Association of Aigialeia)
- ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΡΤΕΜΙΣ (Northern Evia Animal Welfare Artemis)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Θήβας Άγιος Φραγκίσκος (St Francis Animal Welfare Association of Thiva)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Καρύστου (Karystos Animal Welfare)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Κρεστενών “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ” (Krestena Animal Welfare “NOIAZOMAI”)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Νέας Φιλαδέλφειας (Nea Philadelphia Animal Welfare)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Παγγαίου ‘Η Ελπίδα’ (PaggaioAnimalWelfare ‘Elpida’)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Πύργου (Pyrgos Animal Welfare Society)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Ρεθύμνου “Ζωόφιλοι Ρεθύμνου” (Rethimno Animal Welfare)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Σαλαμίνας ‘Καρδιά’ (Salamina Animal Welfare ‘Kardia’)
- Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου (Chios Animal Welfare Society)
- Φιλόζωοι Ανατολικού Πηλίου (East Pelion Animal Welfare)
- Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας – Save Patras Strays
- ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΡΑΜΑΣ (Friends of Animals Drama)
- Φίλοι Ζώων Ωραιοκάστρου (Friends of Animals Oreocastro)
- Animaid Animal Rescue AMKE
- Αnimal Action Aid – Δράση και Βοήθεια για τα Ζώα
- Animal Care Lefkas
- Animal Rights Runners
- Cat Rescue Athens
- Cats Pyjamas Rescue
- CRETAN ANIMAL PROTECTION
- Dreamdancers
- Ethos and Empathy
- Filos Dog Rescue – Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Φίλος Διάσωσης Σκύλου
- Furever Friends
- Healing Paws Animal Rescue
- Help Athens Lonely Cats – Prince Cats House
- Let’s Be S.M.A.R.T.
- LiberalAnimal Greece
- Nine Lives Greece – Οι Επτάψυχες
- SAPT Hellas
- Save a Greek Stray
- Skiathos Cat Welfare Association
- Stray Paws Santorini
Dette brev er underskrevet af følgende dyrevelfærds organisationer i udlandet:
- Above and Beyond English Setter Rescue (USA)
- A.C.E. Tiere in Not e.V. (Germany)
- Anima Lefkada e.V (Germany)
- Begegnungsstätte Mensch-Hund e.V. (Germany)
- Caring for the Animals Trust (United Kingdom)
- DASH DOGS UK (United Kingdom)
- Dog Rescue Greece (The Netherlands)
- ” DFA ” Danish Friends of Animals (Denmark)
- Fellnasen Stuttgart e.V. (Germany)
- Flying cats e.V. (Germany)
- Förderverein Arche Noah Kreta e. V./Tierärztepool (Germany)
- Foundation Animal Association International Stichting AAI (The Netherlands)
- George Animal Foundation(The Netherlands)
- Graeske HUNDE (Denmark)
- Greek Animal Rescue (United Kingdom)
- Greek Cat Welfare Society (United Kingdom)
- Grekisk Gatuhund (Sweden)
- Griechische Pfötchen suchen ein Zuhause e.V. (Germany)
- HIPAW Humans for International Projects in Animal Welfare (USA)
- Hundegarten Serres E.V (Germany)
- Kretahunde.dk (Denmark)
- Limani – Hoffnung fuer Streunerpfoten e.V (Germany)
- Look Tierschutzverein Deutschland e.V. (Germany)
- Mirtos Animal Project (The Netherlands)
- New England Helps Greek Strays (USA)
- Nothunde-Team e.V. (Germany)
- Pfoetchenhilfe Bayern e.V. (Germany)
- Pfotenhilfe Oropos-Attikis e.V. (Germany)
- Sappho’s Stray Cats (The Netherlands)
- SettusFree Happy Tails (UK)
- Skylos Strays (The Netherlands)
- Stichting Huize Zwerfhond (The Netherlands)
- Stichting Setter Rescue (The Netherlands)
- Stichting Story of the Strays (The Netherlands)
- Stichting Zwerfdieren Kreta (The Netherlands)
- Strassenhunde Kreta e.V (Germany)
- STRAY Einsame Vierbeiner (Germany)
- Tiere in not griechenland e.v. (Germany)
- Tierfreunde Kefalonia (Austria)
- Tierhilfe 2Leben e.V (Germany)
- Tierhilfe-Korfu e. V. (Germany)
- Tierhilfsnetzwerk Europa e.V. (Germany)
- Tierpflegenest Backnang – artgerechtes Tierheim e.V. (Germany)
- Tierschutzverein Südkreta e.V. (Germany)
- Tierschutzverein Tierisch Grenzenlos e. V. (Germany)
- Tlapky z Korfu z.s/Paws from Corfu (Czech Republic)
- Zorro Dogsavior e.v. (Germany)
Med støtte fra de 3 forbund:
- Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία -ΠΦΠΟ (Panhellenic Animal Welfare and Environmantal Federation)
- Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία – ΠΦΟ (Panhellenic Animal Welfare Federation)
- Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής-Σαρωνικού (Attica-Saronikos Animal Welfare Federation)
Contact: info@savethevoiceless.com
*Διαβάστε την επιστολή στα Ελληνικά εδώ
*Read the letter in English here
*Lees de brief in het Nederlands hier
*Auf Deutsch HIER
Μοιράσου το άρθρο
Σχόλια 1
I support the voiceless and I find it disgraceful, that the Greek authorities don’t take responsibility for the stray animals