2

Οι φιλόζωοι “λενε ψέματα για τις κακοποιήσεις” ώστε να “εξάγουν” τα ζώα σύμφωνα με τον ΠΚΣ

Για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, από την Χιλή μέχρι την Ταϊλάνδη, η φιλοζωια λειτουργεί ως εξής: η πλειοψηφία αδιαφορεί, οι φιλόζωοι, ως επί το πλείστον εθελοντές διασωζουν, στειρώνουν, φροντίζουν, θεραπεύουν και ψάχνουν υιοθεσίες, οι εκτροφείς εκτρέφουν και πουλάνε, και οι κτηνιατροι κάνουν την δουλειά τους.

Και επίσης για όλο τον υπόλοιπο πλανήτη, οι κτηνιατροι γνωρίζουν όλα τα παραπάνω καλύτερα από τον καθένα, επειδή ακριβώς είναι η δουλειά τους.

Για όλο τον πλανήτη, εκτός από τον επίσημο φορέα που εκπροσωπεί του Έλληνες κτηνιάτρους, τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.

Σε συνέντευξη της, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδος, η πρόεδρος του ΠΚΣ, κυρια Τραχήλη, αναφέρει συγκεκριμένα:

Δεν γνωρίζουμε πόσα (περιστατικά κακοποίησης) είναι αληθινά η παρουσιάζονται από κάποιους δήθεν φιλοζωους, με σκοπό να στέλνουν τα αδέσποτα στο εξωτερικό για υιοθεσιες”

Και συνεχίζει λέγοντας πως ” για το καυτό θέμα των παράνομων εξαγωγών αδέσποτων” η πολιτεία πρέπει να επιληφθεί, και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος είναι στο πλευρό της και θα συνδράμει.

Δεδομένου πως για τις άπειρες κακοποιήσεις ζώων στην χώρα μας, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν φωτογραφίες και αποδείξεις κακοποίησης, η κυρία Τραχηλή φαίνεται να υποννοέι πως τα ζώα κακοποιούνται από φιλόζωους, πράγμα το οποίο αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση.

Να υπενθυμίσουμε κάτι. Οι κτηνιατροι είναι επιστήμονες. ΕΠΙΣΤΉΜΟΝΕΣ. Έχουν σπουδάσει κτηνιατρική, έχουν (θεωρούμε) επαρκείς γνώσεις για βασικά πράγματα, και δεδομένου ότι για την επιστήμη που διάλεξαν απαιτεί την να ξέρουν μαθηματικά, οφείλουν να γνωρίζουν την απλή πράξη της πρόσθεση, και να μπορούν να αντιληφθούν πως με τα έξοδα που έχει μια διάσωση, κέρδος δεν βγαινει από το τέλος υιοθεσίας (adoption fee), ειδικά συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων μετακίνησης στο εξωτερικό.

Οφείλει επίσης ο ΠΚΣ να έχει βασικές γνώσεις για το πως λειτουργει η παγκόσμια φιλοζωια, και για το τι σημαίνει υιοθεσία. Το ότι επαναλαμβανεται και επικυρώνεται η θεωρία συνωμοσίας ελληνικής προέλευσης “αδέσποτα/εξαγωγές” από τον πανελλήνιο κτηνιατρικό σύλλογο δεν είναι απλά ντροπή, είναι άκρως επικίνδυνο.

Το να υποννοεί δημοσίως πως εθελοντές κακοποιουν εσκεμμένα ζώα, ώστε να τα εξάγουν, δεν δείχνει απλή άγνοια, αλλά προσβάλλει τα άπειρα ζώα που κάθε μέρα βρίσκουμε κρεμασμένα, γδαρμενα, πυροβολημενα, πνιγμένα, πεταμένα στα σκουπίδια, ακρωτηριασμενα και καμμένα. Και δεν τα προσβάλλει ο οποιοσδήποτε, τα προσβάλλει ο ίδιος ο οργανισμός που αποτελείται από επαγγελματίες που έχουν σπουδάσει, και από τους οποίους εξαρτάται η ευημερία τους.

Περιστατικά κακοποίησης την τελευταίας εβδομάσας ΜΟΝΟ, όπως δημοσιεύτηκαν από το zoosos. Παρακαλούμε την κυρία Τραχήλη να δηλώσει δημόσια, ποιά από αυτά “παρουσιάζονται ως περιστατικά κακοποίησης με σκοπό να γίνει εξαγωγή τους στο εξωτερικό”

Τέλος, σαφώς και οι δηλώσεις αυτές αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση εναντίων των απειρων εθελοντών των φιλοζωικών σωματείων. Των σωματείων που πληρώνουν τις περισσότερες φορές από την τσέπη τους και στηρίζουν οικονομικά τους ίδιους ανθρώπους, τους κτηνιάτρους, των οποίων ο επίσημος φορέας συκοφαντεί.

Ο ΠΚΣ όχι μόνο συκοφαντεί, επαναλάμβανει ψέμματα, συκοφαντίες και θεωρίες συνωμοσίας, αλλά “καρφώνει” και τις υιοθεσίες αδέσποτων από την Ελλάδα, με γράμμα στην Γερμανική Πρεσβεία, αγνοώντας ίσως πως η παρεμοδιση υιοθεσιων στο εξωτερικό, στηρίζεται σε άκρως ρατσιστική ρητορική, που ονομάζει τους Ευρωπαίους κτηνοβατες και κακοποιητες.

Η προπαγάνδα ενάντια στις υιοθεσίες στο εξωτερικό, μια παγκόσμια πρώτη, στηρίζεται σε άκρως ρατσιστική ρητορική.

Τα ψέμματα για τις “παράνομες εξαγωγές αδέσποτων” που εδώ και χρόνια κάνουν την Ελλάδα το ρεζίλι της παγκόσμιας φιλοζωιας, που είναι βαθειά ριζωμενα στον κρατικό μηχανισμό, που στηρίζονται σε ρατσιστική και ξενοφοβικη ρητορικη, και που ευθύνονται για την βία και την τρομοκρατία εναντίων εθελοντών, δεν επιτρέπεται να επαναλαμβανονται από τον επίσημο φορέα των κτηνιάτρων της χώρας. Ίσως οι δηλώσεις της κυρίας Τραχήλη οφείλονται σε απλή άγνοια, ίσως όχι.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην τεράστια λίστα ατόμων σε θέσεις ισχύος και μη, που διαδίδουν ψέμματα και επικυρώνουν μια θεωρία συνωμοσίας, η οποία φαίνεται πως μοναδικό σκοπό έχει την παράνομη παρεμπόδιση υιοθεσιών.

Τόσο πολύ προσπαθεί να παρεμποδίσει ο ΠΚΣ τις υιοθεσίες στο εξωτερικό, που έστειλε γράμμα στην Γερμανική Πρεσβεία, αγνοώντας πως με την στάση του, ενισχύει την ρατσιστική προπαγάνδα που ονομάζει τους Γερμανούς κτηνοβάτες.

Από την στιγμή που η επίσημη θέση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλόγου είναι ότι “τα ζώα κακοποιούνται επίτηδες για να εξάγονται”, και δεδομένου ότι ο ΠΚΣ έχει στείλει επιστολή στην Γερμανική Πρεσβεία, “καρφώνοντας” τις υιοθεσίες, για τις οποίες υποννοεί ότι είναι παράνομες, η άρνηση των περισσότερων κτηνιατρικών υπηρεσιών να εκδώσουν τα νόμιμα έγγραφα για τα ζώα που υιοθετούνται στο εξωτερικό (traces), κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής οδηγίας, φαίνεται να είναι εσκεμμένη.

Παρακαλούμε την κυρία Τραχήλη να δηλώσει δημόσια, ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ του 2020 “παρουσιάζονται από τους φιλόζωους ως περιστατικά κακοποίησης”, ποιοί ακριβώς είναι οι “δήθεν φιλόζωοι”, ποιές είναι η αποδείξεις που έχει για “παράνομο εμπόριο” και ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ο ΠΚΣ ώστε να συμβάλλει, ως οφείλει, στην νόμιμη υιοθεσία αδέσποτων.

Η εσκεμμένη παρεμπόδιση υιοθεσιών εκ μέρους της πολιτείας, καθώς και η συκοφαντική δυσφήμιση εναντίων Ελλήνων και ξένων εθελοντών, που στηρίζεται στην προπαγάνδα μιας μειονότητας η οποία δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί η φιλοζωία σε παγκόσμιο επίπεδο ανάγκασαν πάνω από 180 φιλοζωικά σωματεία της Ελλάδος και του εξωτερικού να απευθύνουν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το θέμα, ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο.

Μοιράσου το άρθρο

Σχόλια 2

  1. Σύμφωνω μαζί σας! Η εθελοντική εργασία, το ψυχικό σθένος, το οικονομικό βάρος που σηκώνουν οι εθελοντές διασώστες όλων των άτυχων πλασμάτων, που εξαιτίας εμάς των ίδιων βρίσκονται σε αυτήν την απερίγραπτη θέση, είναι ΑΝΥΠΟΛΌΓΙΣΤΗ!! Σεβασμός λοιπόν !
    ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *