ΠΟΥΤ ΔΕ ΝΤΟΓΚ ΝΤΑΟΥΝ ΣΛΟΟΥΛΥ

Τι χώρα ειναι αυτή που αναγκάζει ξένους φιλοζωους να αποδείξουν πως δεν είναι κτηνοβατες;

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που στηρίζεται στον τουρισμό και στον φιλελληνισμό. Σε τουριστικά γραφεία, διαφημίσεις και καμπάνιες, η Ελλάδα παρουσιάζεται ως το λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η χώρα του ήλιου, της θάλασσας, και της φιλοξενίας. Του φιλότιμου. Το φιλότιμο είναι αμεταφραστή λέξη, γιατί είναι καθαρά ελληνική.

Filotimo (or Philotimo) is best understood as ones responsibility to himself as a human being to always act in accordance with righteousness and honor. The idea of filotimo goes beyond the idea that one needs no motive to act in good faith and for a good cause, and suggests that for a sentient being, right and honorable actions should be the only acceptable behavior.

Μερικοί από τους πολλούς Ευρωπαίους πολίτες, που μοιράστηκαν την ιστορία τους, και μίλησαν ανοιχτά για τις κατηγορίες, τον ρατσισμό και τον πόλεμο εναντίων τους.

Εδώ και δεκαετίες, ένας μύθος που πλάστηκε στο κεφάλι μιας γυναίκας και που δυστυχώς επικυρώθηκε από το ελληνικό κράτος, ονομάζει τους Ευρωπαίους φιλοζωους που υιοθετούν αδέσποτα από την Ελλάδα “κτηνοβατες, κακοποιητες”, και άλλα πολλά.

Μια βαθειά ξενοφοβικη έως και ρατσιστική ρητορική έπιασε ρίζες στον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό, με υπουργούς να ονομάζουν την υιοθεσία λαθρεμπόριο, και ακραίες συκοφαντίες σελίδες να προσπαθούν να πείσουν με ψέμματα πως οι φιλόζωοι στο εξωτερικό “αγοράζουν” ελληνικά αδέσποτα για να τα κανουν λουκάνικα, για να τα κακοποιησουν, για να τα εκμεταλλευτουν σε οίκους ανοχής”

You are not Greek, stop the drama/ Ευρωπη της κτηνοβασίας/ ζωέμποροι Αλβανοί, Πακιστανοί/ ξενόφερτοι λύκοι “ και άλλοι τέτοιοι χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση στην φιλοζωία που δεν γνωρίζει σύνορα, και είναι ανεπίτρεπτο και επικίνδυνο πολιτικοί και πρώην υπουργοί, να επικυρώνουν τέτοιες σελίδες.

Στις συκοφαντίες αυτές, οι άνθρωποι που έχουν υιοθετήσει απαντούν. Βγαίνουν μπροστά στην κάμερα, μαζί με τα σκυλιά τους και τις οικογένειες τους, μαζί με τα παιδιά τους, και μας λένε την ιστορία τους, πάντα με σεβασμό, αλλά και με απογοήτευση.

"Εμεις είμαστε αυτοί που κατηγορούν για εμπόριο"Γειά σας, είμαστε μια οικογένεια από την Γερμανία. Υιοθετησαμε τον σκύλο μας από την Ελλάδα. Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι που είναι μαζί μας, είναι ο καλύτερος σκυλος"Κάτι τόσο απλό, και ταυτόχρονα τόσο πολύπλοκο. Όταν μια χώρα, ένα κράτος δημοκρατικό και δυτικό, στον 21ο αιώνα, αναγκάζει τους ανθρώπους που υιοθετούν από το εξωτερικό να εξηγούν τα αυτονόητα, είναι τουλάχιστον ντροπή. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που μετονόμασε την υιοθεσία λαθρεμπόριο, που κατηγορεί Έλληνες και ξένους εθελοντές ως λαθρεμπορους, που συστημικα μπλοκάρει τις υιοθεσίες, βασιζόμενη σε ένα ξενοφοβικο ψέμα και μια συκοφαντική ρητορική.*Διαβάστε περισσότερα εδώ ➡️https://www.savethevoiceless.com/alitheies-psemata/180-filozoikes-exigisoun-kuvernisi/

Posted by Εμείς, οι Aδέσποτοι. on Wednesday, August 26, 2020

Δεν απαντούν μόνο σε μια ακραία μειονότητα, απαντούν στην συστημική ξενοφοβια ενός ολόκληρου κράτους, ενός κράτους που τους καλωσορίζει με ψεύτικο χαμόγελο ως τουρίστες και ταυτόχρονα τους ξεφτιλιζει πίσω από την πλάτη τους.

Αγανακτισμενοι και απογοητευμένοι, πολλοί ξένοι που έχουν υιοθετήσει αδέσποτα από την Ελλάδα απαντούν στις συκοφαντίες, πολλοί από αυτούς δημόσια

Όλοι αυτοί άνθρωποι που επισκεπτονται την Ελλάδα. Είναι άνθρωποι που έχουν μείνει στα ξενοδοχεία μας, έχουν φάει στις ταβέρνες μας, έχουν επισκεφτεί τα αρχεία μνημεία μας, και έχουν θαυμάσει τον πολιτισμό, την φιλοξενία και το φιλότιμο μας. Είναι άνθρωποι που έμαθαν λίγες λέξεις ελληνικά για να μπορούν να συνεννοηθούν. Μας χαιρέτησαν με “geia sou” και εμείς τους τους απαντήσαμε “geia sou ktinovati“.

Είναι ντροπή για ένα κράτος σαν την Ελλάδα, που στήριξε την ανεξαρτησία του στο φιλελληνικο κίνημα της Ευρώπης και που στηρίζεται οικονομικά στον τουρισμό, να κρύβει μέσα του τόση ξενοφοβια. Να ξεγυμνωνει οικογένειες ολόκληρες, αναγκάζοντας τες να βγουν μπροστά στην κάμερα, μαζί με τα παιδιά τους, και να πουν το αυτονόητο “αυτός είναι ο σκύλος μας και τον αγαπάμε”, ενώ ταυτόχρονα στηρίζεται οικονομικά στα χρήματα των ιδίων ανθρώπων που συκοφαντει.

Αυτό δεν είναι φιλότιμο.

Το ελληνικό φιλότιμο που ερμηνεύεται ως “ιδιαίτερη, αυξημένη ευαισθησία, ως στοιχείο του χαρακτήρα κάποιου σε σχέση με την προσωπική τιμή, την αξιοπρέπειά του και γενικότερα με την εικόνα που σχηματίζουν οι άλλοι” ξεφτιλιζεται συστημικά και καθημερινά.

"Είμαστε αυτοί που κατηγορούν για εμπόριο" Γειά σας, είμαστε μια οικογένεια από την Γερμανία. Μένουμε σε μια μικρή πόλη κοντά στην Στουτγάρδη. Αυτός είναι ο καλύτερος μας φίλος, ο Τζονυ. Τον υιοθετησαμε το 2018 από την Ελλάδα. Μας κάνει πολύ ευτυχισμένους και τον αγαπάμε πολύ. Ευχαριστουμε για την ευκαιρία που μας δώσατε να τον έχουμε μαζί μας εδώ στην Γερμανία."Στην Ελλάδα, οι άνθρωποι που υιοθετούν από το εξωτερικό, κατηγορουνται για λαθρεμπόριο, και άλλα πολλά. Είναι άνθρωποι σαν αυτούς.

Posted by Εμείς, οι Aδέσποτοι. on Thursday, August 27, 2020

Τα ψευδή άρθρα και οι ανυπόστατες κατηγορίες για Ευρωπαίους πολίτες που αγοράζουν Ελληνικά αδέσποτα με σκοπό να τα κακοποιήσουν έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο ο μύθος αυτός συνεχίζει να αναπαράγεται, παρουσιάζοντας πολύ άσχημη εικόνα της χώρας μας προς την Ευρώπη.

Οι συκοφαντίες αυτές, και η καταδίωξη των εθελοντών, που συκοφαντούνται ακόμα και από πολιτικούς στην Ελλάδα, ανάγκασε πάνω από 180 σωματεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συνυπογράψουν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση (διαβάστε την ΕΔΩ)

Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το θέμα (με στοιχεία, όχι με κλεμμένα σκρινσοτ από το ίντερνετ, και με σωστά Ελληνικά, όχι με βωμολοχίες, ακολουθήστε τον συνδεσμο ΕΔΩ)

Μοιράσου το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *