Online απειλές δέχονται εθελοντές φιλόζωοι από ρατσιστικη σελίδα

Θα σας περιμένουμε παντού και ας μην μιλάνε αυτοί που ξέρουν.. εύκολο είναι. Θα κάνουμε την κάθε μέρα σας δύσκολη και το κεφάλι σας καζάνι, και την αδρεναλίνη στα ύψη για το πως θα καταφέρετε να τα τσουβαλιάσετε στα φορτηγά και να πάτε στα σύνορα (…) Ξέρουμε να μαγειρεύουμε και εμείς… ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΈΝΕΤΕ

Με δημόσιες απειλές και με βδελυρή γλώσσα, μία από τις συκοφαντικές και άκρως ρατσιστικές σελίδες στο facebook, που φαίνεται πως υπάρχουν με μοναδικό σκοπό την συκοφαντία, και την διάδοση μιας θεωρίας συνομωσίας που επινοήθηκε δεκαετίες πριν, ο διαχειριστής απειλεί δημόσια τους εθελοντές των φιλοζωικών σωματείων.

Καθώς η συγκεκριμένη σελίδα είναι μια από αυτές που σπείρουν ψεύδη για παράνομο εμπόριο αδέσποτων, έναν μύθο ελληνικής επινόησης, που συνδυάζεται με ρατσιτική ρητορική, συκοφαντία και καταδίωξη των εθελοντών, η οποιαδήποτε σχέση του διαχειριστή με αρμόδιες αρχές φυσικά και είναι επικίνδυνη. Ωστόσο, σε ανάλογη σελίδα παρόμοιας ρητορικής επέλεξε ο πρώην Υπουργός Γιάννης Τσιρώνης να ονομάσει τους εθελοντές “λαθρεμπόρους“, επομένως ποιά είναι η σχέση της πολιτικής ηγεσίας της χώρας με τέτοιους ακραίους κύκλους; Και τι σημαίνουν ακριβώς οι απειλές αυτές που αναρτώνται δημόσια;

Επομένως ποιά είναι η σχέση των πολιτικών της χώρας με τέτοιους ακραίους κύκλους;

“ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ” δηλώνει σε ένα σημείο. Ποιούς να περιμένουμε ακριβώς; Στην συνέχεια αναφέρει πως “το αρμόδιο Υπουργείο ξέρει πολύ καλά ποια ήταν η αείμνηστη Ιωάννα Γκαραγκούνη“, η οποία όπως ξέρουμε ήταν η γυναίκα που εμπνεύστηκε την θεωρία συνομωσίας την οποία η σελίδα υποστηρίζει.

Οι οποιεσδήποτε σχέσεις μεταξύ τόσο ακραίων, συκοφαντικών και ρατσιστικών κύκλων και του οποιουδήποτε αρμόδιου θα πρέπει να θεωρούνται επικίνδυνες. Εάν τα ψέματα για υιοθεσίες που είναι πωλήσεις και εθελοντές που είναι λαθρέμποροι είναι τόσο βαθειά ριζωμένα σε κυβερνητικούς κύκλους, τότε το θέμα είναι πολύ σοβαρό.

Το να δέχονται Έλληνες πολίτες εθελοντές απειλές μέσω τόσο ακραίων σελίδων εκ μέρους οποιουδήποτε Υπουργείου και αρμοδιων αρχών, είναι ανεπίτρεπτο και άκρως επικίνδυνο σε ένα δημοκρατικό κράτος.

Οι πιο σοβαροφανείς συνομωσιολόγοι, καθώς και οι πολιτικοί όπως ο Γιάννης Τσιρώνης και η Αγγελική Αδαμοπούλου, που με επερώτησή της στην Βουλή – ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ -μπερδεύει την υιοθεσία ζώων με το εμπόριο, αποφεύγουν σαφώς τις δημόσιες απειλές, αρκούμενοι στην απλή συκοφαντία. Ωστόσο η σχέση τους με ακραίες σελίδες που σπείρουν μίσος και απειλές, οι οποίες έχουν ως κοινό παρανομαστή τον μύθο “υιοθεσία = εμπόριο”, φαίνεται να είναι πιο στενή από όσο νομίζουμε, και οι απειλές τύπου “ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ” μοιάζουν να είναι κλασική περίπωση cyberbullying by proxy (ψηφιακός εκφοβισμός δι’αντιπροσώπου)

Αξιοσημείωτο είναι ο διαχειριστής τής συγκεκριμένης συκοφαντικής σελίδας, που αρκείται κυρίως στο να κοινοποιεί αγελίες ζώων για υιοθεσία με τίτλο “NO SHIPPING IN THE EU”, δεν φαίνεται να είναι ο ίδιος που έγραψε το συγκεκριμένο απειλήτικό ποστ, καθώς το γενικό στυλ γραφής του είναι πολύ φτωχότερο, πράγμα το οποίο μας κάνει να αναρωτιόμαστε ποίος το έγραψε, και γιατί αυτός που το έγραψε, δεν το δημοσίευσε ο ίδιος.

Για τις συγκεκριμένες απειλές έχουμε απευθυνθεί ήδη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς θεωρούμε πως αυτό εννοεί ο διαχειριστής στην απειλητική δημοσίευσή του, και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η ιστοσελίδα μας, που έχει υπάρξει αφορμή για πάρα πολλές παρόμοιες απειλές μέσα στον πρώτο μόλις μήνα λειτουργίας της, δημιουργήθηκε για αυτούς ακριβώς τους λόγους που προαναφέραμε. Γιατί ουσιαστικά ΦΤΑΝΕΙ, ΩΣ ΕΔΩ.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ.

Μοιράσου το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *