Απαντούν στα ρατσιστικά σχόλια εναντίον τους Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες που έχουν υιοθετήσει αδέσποτα από την Ελλάδα.

Ξενοφοβία, ρατσισμός και μια διαστρεβλωμενη εικόνα της υιοθεσίας, ενάντια σε κάθε έννοια των αρχών που έχουν θεσπιστεί από την παγκόσμια φιλοζωια, έχουν κάνει μια μειονότητα, που δυστυχώς αυτοπαρουσιάζεται ως “φιλόζωη” να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εμποδίσει αδέσποτα από το να υιοθετηθουν.

Όσο για τα ρατσιστικά σχόλια εις βάρος μας, μας λυπουν, αλλά δεν μας επηρεάζουν. Εμείς είμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρια, αλλά δυστυχώς οι φίλοι μας στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένοι να ζουν με αυτήν την πραγματικότητα κάθε μέρα της ζωής τους.
Σόφι, Αυστρία.

Αγανακτισμενοι και απογοητευμένοι, πολλοί ξένοι που έχουν υιοθετήσει αδέσποτα από την Ελλάδα απαντούν στις συκοφαντίες, πολλοί από αυτούς δημόσια. Η Λάουρα από την Γερμανία, η Σοφί από την Αυστρία, η Μερεντιθ από την Αμερική, η Χειζελ από την Αγγλία, η Ινγκριτ από την Ολλανδία, και πολλές ακόμα οικογένειες, εξηγούν πως υιοθέτησαν τα αγαπημένα τους ζώα, γιατί τα διάλεξαν, και πόσο τα αγαπάνε.

Για όλα τα έξοδα της, τα οποία κάλυψα, έπαιρνα αποδείξεις, και δεν αμφέβαλλα στιγμή πως έγιναν τα πάντα σωστά, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία της, και η ασφαλής της μεταφορά στην Αμερική.

Της έδωσα Ελληνικό όνομα, Charisma (χάρισμα) και είμαι πολύ ευτυχισμένη που είναι πια μαζί μου.

Μέρεντιθ, ΗΠΑ

Γιατί το κάνετε τόσο δύσκολο για ανθρώπους σαν εμάς να υιοθετήσουν και να αγαπήσουν αυτά τα σκυλιά; Σκυλιά που πολύ συχνά πετιούνται στους δρόμους σαν σκουπίδια; Για εμάς, αυτά τα πλασματα είναι ο θησαυρός μας. Γιατί κάνετε την ζωή τόσο δύσκολη σε αυτούς που σώζουν αυτά τα σκυλιά, οι οποίοι τις περισσότερες φορές χρηματοδοτουν τα πάντα από τις ίδιες τους τις τσέπες;

Martina, Γερμανία

Κάποιοι από αυτούς γνώρισαν τα ζώα τους ως αδέσποτα, όταν ήταν διακοπές στην Ελλάδα. Κάποιοι άλλοι ερωτεύτηκαν μια φωτογραφία, μια ιστορία, ήρθαν σε επικοινωνία με τους εθελοντές, είδαν περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο, είδαν τα σκυλιά τους σε βιντεοκληση. Άλλοι επισκέφτηκαν ένα καταφύγιο στην Ελλάδα, και διάλεξαν ένα από τα άπειρα σκυλιά που ψάχνουν σπίτι.

Κλαίω από λύπη κάθε φορά που βλέπω τέτοιες εικόνες κακοποίησης, και από χαρά κάθε φορά που ένα αδέσποτο φτάνει στη νέα του οικογένεια. Από αυτό παίρνω δύναμη να συνεχίσω να βοηθώ όπως και όσο μπορώ. Δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα γι’αυτό, το κάνω μόνο για τα ζώα. Και εσείς με κατηγορείτε για εμπόριο.

Susanne, Γερμανία

Κάποια από αυτά τα ζώα ταξίδεψαν μαζι με τις οικογένειες τους στο παντοτινό τους σπίτι, καθώς οι γονείς ήρθαν να τα πάρουν. Κάποια άλλα ταξίδεψαν οδικώς για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Μπορέσαμε και κλείσαμε τον Oscar μας στην καρδιά μας χάρη στην υπερπροσπάθεια της Βίκυς και άλλων Ελλήνων εθελοντών. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

Ίρις, Γερμανία

Πριν να έρθει το σκυλάκι που υιοθετησα, έγινε home check στο σπίτι μου, ωστε να βεβαιωθούν οι εθελοντές πως το σπίτι ήταν κατάλληλο.
Δεν έχω λόγια να εκφράσω το ποσό εκτιμώ όσα εκανε και το καταφύγιο και οι άνθρωποι που τα φιλοξένησαν στην Κρήτη για το κουτάβι που υιοθετησα, και για τα αδέρφια του.
Το σκυλί μου σήμερα είναι ένα από τα πιο χαρούμενα, υγιή και κοινωνικά σκυλιά που έχω γνωρίσει.

Τα χρήματα που έδωσα για ΌΛΑ όσα προανέφερα ήταν 250 ευρώ ΜΌΝΟ.
Δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση της Ελλάδας δεν κάνει ό,τι μπορεί ώστε να στηρίξει έστω στειρωσεις, οι οποίες γίνονται ως επί το πλείστον από εθελοντές

Χέιζελ, Αγγλία

Η φιλοζωια και η υιοθεσία δεν έχουν σύνορα, δεν έχουν χώρο για ρατσισμό, για ξενοφοβια και για εγωισμό. Οι άνθρωποι του φιλοζωικού κόσμου είναι ενωμένοι παγκοσμίως, τους ενωνει η αγάπη τους για τα ζωα και μόνο, και αυτό πρέπει να είναι αρκετό.

*Οι ιστορίες αποτελούν μέρος της καμπάνιας “εγώ είμαι αυτός/η που κατηγορούν για εμπόριο” και έχει σκοπό να παρουσιάσει τους ανθρώπους που κατηγορουνται αδίκως για “λαθρεμπόριο”, όταν το μόνο που έχουν κάνει είναι να υιοθετήσουν και να αγαπήσουν ζώα από μια άλλη χώρα.

Μοιράσου το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *