Είμαι αυτή που κατηγορούν για εμπόριο (Meredith)

Είμαι η Μερεντιθ και είμαι από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Πριν από μερικά χρόνια ήρθα στην Ελλάδα για διακοπές. Το λεωφορείο έκανε μια στάση στην Ναύπακτο. Αγαπάω πολύ τα ζώα και πάντα σταματάω και περνάω λίγο χρόνο με τα ζώα που συναντάω στο ταξίδι μου. Εκείνη την ημέρα ήταν τα γενέθλια μου, και καθώς έτρεχα να προλάβω το λεωφορείο, είδα μια σκυλίτσα με σπασμένο πόδι, να κάθεται μόνη της στην άκρη του δρόμου και να πίνει νερό από το αυλάκι. Ήταν εξαντλημένη από την ζωή στον δρόμο και θλιμμένη. Την τράβηξα μερικές φωτογραφίες, και τις επόμενες ημέρες του ταξιδιού, τις κοιτούσα και δεν μπορούσα να βγάλω αυτό το σκυλί από το μυαλό μου.

Γυρίζοντας στη Αμερική, πόσταρα τις φωτογραφίες στο προφίλ μου στο Facebook και έγραψα “αυτό το ζώο πραγματικά με χρειάζεται”. Εκείνη την στιγμή δεν ήξερα πως τα λόγια μου ήταν αληθινά. Ένας φίλος είδε τις φωτογραφίες και άρχισε να κάνει έρευνα. Μέσα σε μερικές μέρες, πέντε διαφορετικοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο συνεργάστηκαν ώστε να κάνουν το ταξίδι της πραγματικότητα.

Μία διασώστρια από την Αθήνα είδε τις φωτογραφίες και ρώτησε “που βρίσκεται αυτό το σκυλί; Ίσως μπορώ να σε βοηθήσω”. Η φιλοζωική κοινότητα στην Ελλάδα ενώθηκε και καταπληκτικοί εθελοντές με βοήθησαν χωρίς να ζητήσουν ούτε μια δεκάρα για τον εαυτό τους.

Βρήκαν την σκυλίτσα, την πήραν από τον δρόμο, της πρόσφεραν ιατρική περίθαλψη, φαγητό και την αγάπη που τόσο χρειάζονταν. Τους επόμενους μήνες, όσο ετοιμαζόταν για να ταξιδέψει στην Αμερική, είχε όλη την φροντίδα που χρειαζόταν.

Για όλα τα έξοδα της, τα οποία κάλυψα, έπαιρνα αποδείξεις, και δεν αμφέβαλλα στιγμή πως έγιναν τα πάντα σωστά, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία της, και η ασφαλής της μεταφορά στην Αμερική.

Της έδωσα Ελληνικό όνομα, Charisma (χάρισμα) και είμαι πολύ ευτυχισμένη που είναι πια μαζί μου. Είναι μεγαλόσωμος σκύλος, χαρούμενος, και όλες τις οι ανασφάλειες αντικαταστάθηκαν από αυτοπεποίθηση. Έχει μια αδερφή, την Flower, έχει δική της σελίδα στο Facebook, λατρεύει τα αυγά και τρελαίνεται να πίνει το γάλα από το πρωινό μου, που φτιάχνω με δημητριακά.

Θα είμαι πάντα ευγνώμων στους διασώστες, που έκαναν την ιστορία της Charisma, μια ιστορία επιβίωσης και αγάπης. Βλέποντας την να θριαμβεύει σήμερα αντιλαμβάνομαι πως όλο αυτό το ταξίδι άξιζε τον κόπο. Ήταν το καλύτερο δώρο γενεθλίων.

Μέρεντιθ, Ηνωμένες Πολιτείες

(η σελίδα της Charisma στο Facebook: https://www.facebook.com/RescuedFromGreece/ )

Μοιράσου το άρθρο