“Eίμαι αυτή που κατηγορούν” – Γερμανίδα απαντάει στις κατηγορίες για “εμπόριο αδέσποτων”

Με ανάρτησή της στο facebook, η Susanne, μια Γερμανίδα που υιοθέτησε τον Ομπάμα, έναν αδέσποτο σκύλο από την Ελλάδα, απαντάει στις ψευδείς κατηγορίες για “εμπόριο αδέσποτων”, που αμαυρώνουν την υπόληψη Ευρωπαίων φιλόζωων, οι οποίοι υιοθετούν και βοηθούν Ελληνικά αδέσποτα αφιλοκερδώς.

Η Susanne είναι η δεύτερη Γερμανίδα που απαντά δημόσια στους ρατσιστικούς λιβέλους που ντροπιάζουν την χώρα μας, παρουσιάζοντας φιλέλληνες του εξωτερικού ως “εμπόρους, κτηνοβάτες και κακοποιητές”

Η ανάρτησή της:

Λατρεύω τα Αγγλικά Πόιντερ. Πριν από χρόνια, έτυχε να δω ένα ποστ για ένα μαύρο Πόιντερ στην Ελλάδα που έψαχνε σπίτι. Τον ερωτεύτηκα αμέσως μόλις τον είδα. Δεν είχα ιδέα πόσο δύσκολο θα ήταν τελικά να τον υιοθετήσω.

Χρειάστηκαν 3 μήνες για να πείσω το Ελληνικό σωματείο ότι μπορούσα να του προσφέρω ένα καλό σπίτι στη Γερμανία. ‘Ξεγυμνώθηκα’ κατά κάποιον τρόπο: τους έδειξα το σπίτι μου, μοιράστηκα μαζί τους τις σκέψεις μου και τις απόψεις μου για τη θέση που πρέπει να έχει ένα σκύλος σε μια οικογένεια. Απάντησα σε όλες τους τις ερωτήσεις. Υπήρχαν προκαταλήψεις που μόνο μεγάλες και ειλικρινείς συζητήσεις μπορούσαν να απομακρύνουν. Έγινε έλεγχος στο σπίτι μου, και τελικά πήρα το ΟΚ για την υιοθεσία. Οδήγησα 200 χιλιόμετρα για να τον φέρω κοντά μου.

Εδώ και 4 χρόνια, ο Obama είναι οικογένειά μου, και δεν έχω μετανιώσει ούτε στιγμή την απόφασή μου να τον υιοθετήσω. Έναν χρόνο αφού τον υιοθέτησα, χρειάστηκε να κάνει ένα σοβαρό και πολυδάπανο χειρουργείο. Δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή να κάνω πίσω, να τον εγκαταλείψω, ούτε να τον κοιμίσω, φυσικά! Γιατί είναι οικογένειά μου, και θα παραμείνει, μέχρι την τελευταία του ανάσα. Είναι ευτυχισμένος εδώ, και αγαπάει πολύ την πισίνα του. Ζει καλά – ελπίζω για πολλά χρόνια ακόμα.

Από τότε που γνώρισα τον Obama προσπαθώ να βοηθώ ανθρώπους που έχουν την ίδια αδυναμία με εμένα στα Αγγλικά Πόιντερ. Να τους βοηθώ να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα: να δώσουν σε ένα αδέσποτο πόιντερ ένα σπίτι, μια οικογένεια. Αφιερώνω περίπου 50 ώρες την εβδομάδα στο διαδίκτυο, βλέπω εικόνες κακοποίησης που δε θα μπορούσα ούτε καν να φανταστώ πως υπάρχουν, μιλάω με εθελοντές που βρίσκονται σε απόγνωση γιατί δεν αντέχουν την κατάσταση που αντιμετωπίζουν. Κλαίω από λύπη κάθε φορά που βλέπω τέτοιες εικόνες, και από χαρά κάθε φορά που ένα αδέσποτο Πόιντερ φτάνει στη νέα του οικογένεια. Από αυτό παίρνω δύναμη να συνεχίσω να βοηθώ όπως και όσο μπορώ. Δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα γι’αυτό, το κάνω μόνο για τα ζώα. Και εσείς με κατηγορείτε για εμπόριο.

Susanne, Γερμανία

Τα ψευδή άρθρα και οι ανυπόστατες κατηγορίες για Ευρωπαίους πολίτες που αγοράζουν Ελληνικά αδέσποτα με σκοπό να τα κακοποιήσουν έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο ο μύθος αυτός συνεχίζει να αναπαράγεται, παρουσιάζοντας πολύ άσχημη εικόνα της χώρας μας προς την Ευρώπη.

Ειδικά η Γερμανία βάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, καθώς ένας από τους μύθους που κυκλοφορούν είναι πως Ελληνικά αδέσποτα στέλνονται σε οίκους ανοχής στην Γερμανία, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει.

Το προφίλ της Suzanne στο facebook είναι γεμάτο από φωτογραφίες του Obama, του σκύλου που υιοθέτησε από την Ελλάδα, και των υπόλοιπων σκυλιών της, τα οποία είναι όλα πρώην αδέσποτα.

Αναρτήσεις σαν αυτή την Suzanne έχουν ως αποτέλεσμα Ευρωπαίοι φιλόζωοι να γίνονται θύματα online bullying, από Έλληνες που αντί να χαίρονται για την υιοθεσία ενός αδέσποτου, κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς τους Γερμανούς φιλόζωους ως κτηνοβάτες.

Μοιράσου το άρθρο