Γιατί κάνετε την ζωή τόσο δύσκολη σε αυτούς που σώζουν αυτά τα σκυλιά; – Γερμανίδα απαντάει στις κατηγορίες για εμπόριο

Σε ένα πολύ συγκινητικό, αλλά και θυμωμένο κείμενο, ένα ζευγάρι από την Γερμανία, η Martina και ο Uwe, που έχουν υιοθετήσει τρία αδέσποτα σκυλιά από την Ελλάδα, τα οποία λατρεύουν, απαντάνε στις ψευδείς κατηγορίες για εμπόριο, και αναρωτιούνται γιατί η Ελλάδα δυσκολεύει τόσο ανθρώπους από την Ευρώπη αλλά και Έλληνες εθελοντές, που πασχίζουν να προσφέρουν στα ζώα αυτά λενα καλύτερο μέλλον.

Η Martina και ο Uwe είναι δεν είναι οι πρώτοι Ευρωπάιοι που αντιδρούν στους ρατσιστικούς λιβέλους που ντροπιάζουν την χώρα μας, παρουσιάζοντας φιλέλληνες του εξωτερικού ως “εμπόρους, κτηνοβάτες και κακοποιητές”, ονομάζοντας την υιοθεσία “εμπόριο” στα πλαίσια αντιευρωπαϊκών και ακραίων θεωριών συνομωσίας.

Το μήνυμά τους:

Είμαστε η Martina και ο Uwe, και είμαστε από την Γερμανία.
Ήταν Αύγουστος οταν πρωτοείδαμε ένα ποστ για μια δυστυχισμένη σκυλιτσα, ανήμπορη να περπατήσει.
Η διασωστρια της στην Ελλάδα την πήγε στον κτηνίατρο όπου έμεινε για θεραπεια. Σύμφωνα με τον κτηνίατρο, ήταν πάνω από δέκα ετών, είχε δυσπλασία και λεισμανιαση.
Η διασωστρια της την ονόμασε Lucky, τυχερη.
Αμέσως καταλάβαμε πως δεν μπορούσε αυτό το σκυλί να μείνει σε καταφύγιο η στον δρόμο. Στην Ελλάδα δεν έβρισκε φιλοξενία, και θελήσαμε να της προσφέρουμε ένα άνετο κρεβάτι και αγάπη για όσα χρόνια της απομενανε.
Συμβουλευτηκαμε φυσικοθεραπευτή εδώ στην Γερμανια, και ήταν αισιόδοξος. Πίστευε πως η Lucky θα μπορούσε να ξαναπερπατησει.
Οδηγήσαμε 600 χιλιόμετρα για να την παραλάβουμε. Κοιτάζοντας την από κοντά για πρώτη φορά βάλαμε τα κλάματα.
Η Lucky ταίριαξε στην οικογένεια μας αμεσως. Αγάπησε τις γάτες μας, τα άλλα δύο σκυλιά μας, την Pixel και τον Minos. Και κυρίως λάτρεψε τον μπαμπά της, τον Uwe.
Η Lucky έκανε τακτικές φυσικοθεραπειες, και αιματολογικα τεστ. Κοιμόταν σε ορθοπεδικο κρεββάτι, και όταν ένιωθε καλύτερα, έκανε μικρές βόλτες στο χωριό. Το αγαπημένο της σημείο ήταν στην βεράντα, όπου καθόταν και έβλεπε τον κήπο.
Δυστυχώς το σώμα της την πρόδωσε. Πλάι στην οικογένεια της, η Lucky άφησε την τελευταία της πνοή φέτος, στο αγαπημένο της σημείο στην βεράντα, στις 18 Μαΐου.
Η ζωή μας δεν είναι ίδια από τότε, και ο πόνος της απωλειάς της δεν θα μαλακώσει ποτέ. Την λατρέψαμε και μας λείπει τρομερά.
Τα σκυλιά μας είναι οικογένεια μας, κοιμούνται στο κρεβάτι μας. Η Pixel ήρθε σε εμας τεσσάρων μηνών κουτάβι. Είχε βρεθεί υποσιτισμενη, και αυτό έχει επηρεάσει τα κόκαλα της. Ο Minos, ο αγαπημένος μας, είναι εννέα χρόνων. Τον βρήκαμε στην Κρήτη το 2012, με το σώμα του γεμάτο σκάγια. Του δώσαμε το ελληνικό όνομα Minos, για να τιμήσουμε την καταγωγή του.
Δεν μπορούμε να φανταστουμε την ζωή μας χωρίς τα σκυλιά μας.
Γιατί το κάνετε τόσο δύσκολο για ανθρώπους σαν εμάς να υιοθετήσουν και να αγαπήσουν αυτά τα σκυλιά; Σκυλιά που πολύ συχνά πετιούνται στους δρόμους σαν σκουπίδια; Για εμάς, αυτά τα πλασματα είναι ο θησαυρός μας. Γιατί κάνετε την ζωή τόσο δύσκολη σε αυτούς που σώζουν αυτά τα σκυλιά, οι οποίοι τις περισσότερες φορές χρηματοδοτουν τα πάντα από τις ίδιες τους τις τσέπες;

Martina, Γερμανία

Δυστυχώς, δημόσιες αναρτήσεις σαν αυτήν, έχουν ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να στοχεύονται από ακραίες ομάδες, να διασύρονται και γίνονται θύματα bullying.

Τα ψευδή άρθρα και οι ανυπόστατες κατηγορίες για Ευρωπαίους πολίτες που αγοράζουν Ελληνικά αδέσποτα με σκοπό να τα κακοποιήσουν έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο ο μύθος αυτός συνεχίζει να αναπαράγεται, παρουσιάζοντας πολύ άσχημη εικόνα της χώρας μας προς την Ευρώπη.

Ειδικά η Γερμανία βάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, καθώς ένας από τους μύθους που κυκλοφορούν είναι πως Ελληνικά αδέσποτα στέλνονται σε οίκους ανοχής στην Γερμανία, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει.Μοιράσου το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *