“Εγώ είμαι αυτή που κατηγορούν” – Γερμανίδα απαντάει στις κατηγορίες για “εμπόριο αδέσποτων”

Με ανάρτησή της στο facebook, η Laura, μια Γερμανίδα που υιοθέτησε τον Τσάρλι, έναν αδέσποτο σκύλο τον οποίο η ίδια έσωσε από την Ελλάδα, απαντάει στις ψευδείς κατηγορίες για “εμπόριο αδέσποτων”, που αμαυρώνουν την υπόληψη Ευρωπαίων φιλόζωων, οι οποίοι υιοθετούν και βοηθούν Ελληνικά αδέσποτα αφιλοκερδώς.

Η ανάρτησή της:

«Είμαι αυτή που κατηγορούν για εμπόριο»

“O Charlie είναι ένας όμορφος αδέσποτος που γνώρισα στον Ασπρόπυργο το 2018. Ήταν τραυματισμένος – είχε σπασμένο πόδι. Τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο και τον είχε παρατήσει; Μπορεί. Είχε και άλλο σπάσιμο, παρεμπιπτόντως. Ήταν θετικός και στην ερλιχίωση.

Επιστρέψαμε στην Ελλάδα ολόκληρη η οικογένεια, για να τον πάρουμε μαζί μας, στο σπίτι μας. Γιατί στο δικό μας σπίτι, αυτό είναι τα σκυλιά: οικογένεια.

Αυτές τις διακοπές θα τις θυμάμαι, για πολλούς λόγους. Είχαν χαρά και λύπη – ήταν μια εβδομάδα που δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Ο Charlie λατρεύει το κρεβάτι του. Τον κήπο του, το τετράποδο «κορίτσι του», τα μπισκότα του. Λατρεύει τις βόλτες, λατρεύει να περπατάει δίπλα μου όταν είμαι με το ποδήλατο. Λατρεύει τους ανθρώπους – μικρούς και μεγάλους. Και τον Charlie τον λατρεύουμε και εμείς, απλά επειδή είναι ο Charlie.

O Charlie σώθηκε από μια χώρα που δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του αδέσποτου πληθυσμού της – μια λύση που να μπορεί να λειτουργήσει για το καλό των ζώων. Σώθηκε από μια χώρα που έχει παγιδευτεί σε άπειρους φαύλους κύκλους: πάθος και αδιαφορία. Ενσυναίσθηση και απάθεια. Αλήθεια και ψέμματα. Αβρότητα και εχθρικότητα. Φροντίδα και παραμέληση.

Υπάρχει έστω και μία χώρα χωρίς οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης ζώων; Όχι. Υπάρχει κακοποίηση ζώων στη δική μου χώρα; Ναι. Όμως τον Charlie τον έσωσα από μια ζωή που θα του επιφύλασσε μόνο κακοποίηση και βέβαιο θάνατο – αν δεν υπήρχαν άνθρωποι που νοιάζονται για όλους σαν αυτόν. Άνθρωποι που θεωρώ φίλους μου.

Έχω κλάψει πολλές φορές από ευγνωμοσύνη για αυτό το ξεχωριστό δώρο που μου δόθηκε. Έχω κλάψει άλλες τόσες για τα υπόλοιπα αδέσποτα που μένουν πίσω, στο έλεος ανθρώπων που χωρίς δεύτερη σκέψη πνίγουν κουτάβια σε πλαστικές σακούλες. Που θεωρούν ότι οι φόλες είναι η λύση για τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων.

Έσωσα τον Charlie από τη γενέτειρα της δημοκρατίας και το λίκνο του πολιτισμού.
Τον έσωσα απ’την υποκρισία.

Laura, Γερμανία”

Τα ψευδή άρθρα και οι ανυπόστατες κατηγορίες για Ευρωπαίους πολίτες που αγοράζουν Ελληνικά αδέσποτα με σκοπό να τα κακοποιήσουν έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο ο μύθος αυτός συνεχίζει να αναπαράγεται, παρουσιάζοντας πολύ άσχημη εικόνα της χώρας μας προς την Ευρώπη.

Ειδικά η Γερμανία βάλλεται περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, καθώς ένας από τους μύθους που κυκλοφορούν είναι πως Ελληνικά αδέσποτα στέλνονται σε οίκους ανοχής στην Γερμανία, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει.

Αναρτήσεις σαν αυτή την Λάουρας έχουν ως αποτέλεσμα Ευρωπαίοι φιλόζωοι να γίνονται θύματα online bullying, από Έλληνες που αντί να χαίρονται για την υιοθεσία ενός αδέσποτου, κατηγορούν εμμέσως πλην σαφώς τους Γερμανούς φιλόζωους ως κτηνοβάτες.

Μοιράσου το άρθρο