“Eίμαστε αυτοί που κατηγορούν για εμπόριο” – Οικογένεια από την Αυστρία απαντάει στις κατηγορίες για “εμπόριο αδέσποτων”

Η Σόφι, μια Αυστριακή, που έχει υιοθετήσει με τον σύντροφό της τρία αδέσποτα σκυλιά από την Ελλάδα, απαντάει στις ψευδείς κατηγορίες για “εμπόριο αδέσποτων”, που αμαυρώνουν την υπόληψη Ευρωπαίων φιλόζωων, οι οποίοι υιοθετούν και βοηθούν Ελληνικά αδέσποτα αφιλοκερδώς.

Η Σόφι δεν είναι η μόνη. Πολλές οικογένειες από το εξωτερικό, που έχουν υιοθετήσει ζώα από την Ελλάδα, απαντούν στις ύβρεις και τα ρατσιστικά σχόλια, που ντροπιάζουν όσουν αποκαλούν τους φιλέλληνες “κτηνοβάτες”, “εμπόρους” και “κακοποιητές”.

Η Σόφι γράφει:

“Είμαι αυτή που κατηγορούν για εμπόριο”

Είμαι Η Σόφι και είμαι από την Αυστρία. Ο σύντροφος μου και εγώ υιοθετησαμε τον πρώτο μας σκύλο, την Λαβι, από την Ελλάδα το 2017. Είδαμε πολλές φωτογραφίες και βίντεο της, και την ερωτευτήκαμε. Η εθελόντρια που την φιλοξενούσε ήταν στο πλάι μας από την πρώτη στιγμή, το ιδιο και το σωματείο που την είχε αναλάβει, και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις μας με ειλικρίνεια. Σήμερα αυτούς τους ανθρώπους τους θεωρούμε φίλους μας.


Η Λαβι σήμερα είναι ένα αξιαγάπητο, χαρούμενο σκυλί.
Δύο χρόνια μετά, υιοθετησαμε τον δεύτερο σκύλο μας από Ελλάδα, την Αννι, και λίγους μήνες πριν τον τρίτο, το αγόρι μας, τον Ίβο. Τα δύο πρώτα σκυλια μας ήρθαμε οι ίδιοι να τα πάρουμε από την Ελλάδα, γνωρίσαμε από κοντά τους ανθρώπους που τα έσωσαν, τα θεραπευσαν, και τα αγάπησαν. Ο τρίτος μας σκύλος ήρθε σε εμάς οδικώς, γιατί δεν θέλαμε να ταξιδέψουμε λόγω της πανδημίας που μόλις είχε ξεκινήσει.
Οι οργανώσεις στην Ελλάδα δεν μας χρέωσαν τίποτα, για κανένα από τα τρία σκυλιά μας, παρόλο που ξέρουμε πως οι θεραπείες τους ήταν πολύ ακριβές, αφού βρέθηκαν και τα τρία πολύ άρρωστα, και πεταμένα σαν σκουπίδια στον δρόμο.


Φυικα και κάνουμε δωρεά, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε και θα είμαστε πάντα ευγνώμονες στους καταπληκτικους ανθρώπους που έσωσαν τα λατρεμένα μας σκυλιά. Δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε τι θα είχαν γίνει, αν δεν είχαν βρεθεί αυτοί οι άνθρωποι στον δρόμο τους.
Δυστυχώς η Ελλάδα, μια χώρα που αγαπάμε χάρη στους καταπληκτικους αυτούς ανθρώπους, δυσκολεύεται πολύ να λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων και παραμελημενων ζώων. Όλη η σκληρή δουλειά είναι στα χέρια των λίγων αυτών ανθρώπων, που ανιδιοτελως χαρίζουν τον χρόνο τους, τα χρήματα τους και την ψυχή τους, για να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον σε αυτά τα πλασματα.

Αυτους τους ανθρώπους είμαστε πολύ περήφανοι να τους έχουμε φίλους μας, και λυπούμαστε πολύ που γίνονται θύματα συκοφαντίας, αντί να αναγνωρίζεται ο αγώνας που κανουν για να βελτιώσουν την εικόνα της χώρας τους. Όσο για τα ρατσιστικά σχόλια εις βάρος μας, μας λυπουν, αλλά δεν μας επηρεάζουν. Εμείς είμαστε εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρια, αλλά δυστυχώς οι φίλοι μας στην Ελλάδα, είναι υποχρεωμένοι να ζουν με αυτήν την πραγματικότητα κάθε μέρα της ζωής τους.
Σόφι, Αυστρία.

Τα ψευδή άρθρα και οι ανυπόστατες κατηγορίες για Ευρωπαίους πολίτες που αγοράζουν Ελληνικά αδέσποτα με σκοπό να τα κακοποιήσουν έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο ο μύθος αυτός συνεχίζει να αναπαράγεται, παρουσιάζοντας πολύ άσχημη εικόνα της χώρας μας προς την Ευρώπη.

Μοιράσου το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *