“Οι κατηγορίες για λαθρεμπόριο, είναι τουλάχιστον αστείες” – Ζευγάρι Ολλανδών μοιράζεται την ιστορία τού σκύλου τους από Ελλάδα

Δεν αλλάξαμε την κατάσταση σε μια άλλη χώρα υιοθετώντας ένα σκύλο, αλλάξαμε όμως την ζωή αυτού του ενός σκύλου, του σκύλου μας, προς το καλύτερο. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κάνεις.

Η Ίνγκριτ και ο Ρόμπερτ, ένα ζευγάρι Ολλανδών που έχουν υιοθετήσει τον Νικήτα, έναν αδέσποτο σκύλο από την Ελλάδα, απαντάνε στις συκοφαντίες εναντίων τους, και εναντίων των φιλοζωων σαν αυτούς.

Εδώ και χρόνια, φιλόζωοι από την Ευρώπη και την Αμερική, τόσο εθελοντές όσο και οικογένειες που έχουν υιοθετήσει ζώα από την Ελλάδα, γίνονται θύματα μιας ακραίας ρατσιστικής συνομωσιολογίας, που σπείρει ψεύδη, κάνει bullying και απειλεί δημόσια χωρίς κυρώσεις, με την ανοχή των αρχών.

Η ανάρτησή τους:

“Εμεις είμαστε αυτοί που κατηγορούν για εμπόριο”

Είμαστε η Ινγκριτ και ο Ρόμπερτ, ένα ζευγάρι από την Ολλανδία. Υιοθετησαμε τον Νικήτα από την Ελλάδα πριν ενάμιση χρόνο. Είναι τώρα περίπου 7 χρόνων, και είχε βρεθεί στον δρόμο, πολύ άρρωστος.

Δεν είχαμε συγκεκριμένο λόγο που υιοθετησαμε σκυλο από την Ελλάδα. Θα μπορούσε να είναι από οπουδήποτε, δεν μας ενδιέφερε ποτέ η καταγωγή του σκύλου που θα γινόταν μέλος της οικογένειας μας, μονο ο χαρακτηρας του. Και η αγγελία του Νικήτα, που συνοδευόταν από πολλές φωτογραφίες και βίντεο, μας έκανε να καταλάβουμε πως αυτό είναι το σκυλί μας.

Μένουμε σε μια μικρή κοινότητα, μακριά από τον θόρυβο της πόλης και κάνουμε μια ήσυχη ζωή, με βόλτες στην φύση, διαλογισμό και ηρεμία. Η περιγραφή του Νικήτα ως ένα σκυλί ήπιων τόνων, ήρεμο και κατά κάποιο τρόπο σοφό, σε συνδυασμό με την ηλικία του, μας έκανε να καταλάβουμε πως θα ταίριαζε πολύ στον τρόπο ζωής μας, και πως θα ήταν και αυτός ευτυχισμένος μαζί μας, όσο εμείς θα ήμασταν μαζί του.

Ολοι οι φίλοι μας τον λατρεύουν. Κάποιοι από αυτούς πιστεύουν πως οι υιοθεσίες από άλλες χώρες δεν έχουν πολύ νόημα, ωστόσο η Ολλανδία είναι μια χώρα όπου το πρόβλημα των αδέσποτων έχει λυθεί χρόνια πριν, και γι αυτό υπάρχουν οργανώσεις εδώ που βοηθάνε άλλες χώρες, μια εκ των οποίων η Ελλάδα. Και φυσικά, υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στην απλή δυσπιστία ως προς το αν οι υιοθεσίες από άλλες χώρες έχουν νόημα, και τις κατηγορίες για εμπόριο και λαθρεμπόριο, που είναι τουλάχιστον αστείες.

Αυτό που έχει σημασία για εμάς, είναι ο σκύλος μας, και δεν θα τον αλλάζαμε με τίποτα. Δεν αλλάξαμε την κατάσταση σε μια άλλη χώρα υιοθετώντας ένα σκύλο, αλλάξαμε όμως την ζωή αυτού του ενός σκύλου, του σκύλου μας, προς το καλύτερο. Και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κάνεις.

Ινγκριτ και Ρόμπερτ, Ολλανδία

Τα ψευδή άρθρα και οι ανυπόστατες κατηγορίες για Ευρωπαίους πολίτες που αγοράζουν Ελληνικά αδέσποτα με σκοπό να τα κακοποιήσουν έχουν καταρριφθεί εδώ και χρόνια, ωστόσο ο μύθος αυτός συνεχίζει να αναπαράγεται, παρουσιάζοντας πολύ άσχημη εικόνα της χώρας μας προς την Ευρώπη.

Οι συκοφαντίες αυτές, και η καταδίωξη των εθελοντών, που συκοφαντούνται ακόμα και από πολιτικούς στην Ελλάδα, ανάγκασε πάνω από 180 σωματεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συνυπογράψουν ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση (διαβάστε την ΕΔΩ)

Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά το θέμα (με στοιχεία, όχι με κλεμμένα σκρινσοτ από το ίντερνετ, και με σωστά Ελληνικά, όχι με βωμολοχίες, ακολουθήστε τον συνδεσμο ΕΔΩ)

Μοιράσου το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *