1

Εν μέσω πανδημίας αναγκάζει η Ελλάδα τους Ευρωπαίους που υιοθετούν να ταξιδέψουν

Η υιοθεσία ζώων, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, περιλαμβάνει πολύ συχνά μετακίνηση των ζώων στο παντοτινό τους σπίτι. Για την νόμιμη μεταφορά των ζώων με επαγγελματίες μεταφορείς, που αποτελεί τον πιο οικονομικό, οικολογικό και το σημαντικότερο, τον πιο ασφαλή τρόπο να μετακινηθεί ένα ζώο, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

Για την μετακίνηση ζώων συντροφιάς στην Ευρωπαϊκη ένωση με επαγγελματίες μεταφορείς, εκτός από διαβατήρια, εκδιδονται σε κάθε χώρα τα λεγόμενα Traces, ένα έγγραφο ιχνηλασιμότητας, που όπως πολύ σωστά προβλέπεται στην Ευρωπαϊκή οδηγία, έχει σκοπό να ιχνηλατει κάθε ζώο που μεταφέρεται, ελέγχοντας το λαθρεμπόριο και διασφαλιζοντας την δημόσια υγεία.

Κατά παράβαση του ευρωπαϊκού νομου, η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής ένωσης που αρνείται να εκδώσει τα συγκεκριμένα έγγραφα για νόμιμα φιλοζωικα σωματεία εδώ και χρόνια. Η άρνηση αυτή δεν φαινεται να είναι τυχαία, καθώς μία θεωρία συνομωσιας, που συνοδεύεται από ξενοφοβια, συκοφαντια και τρομοκρατία εναντίων εθελοντών, και που ψευδώς ονομάζει την υιοθεσία εμπόριο φαίνεται να έχει παρεισφρησει στον κρατικό μηχανισμό.

Οι συκοφαντίες εναντίων ξένων φιλόζωων που έχουν υιοθετήσει αδέσποτα από την Ελλάδα έχει πάρει τόση έκταση, που πλέον οι ίδιοι, καθώς και οι Έλληνες εθελοντές αντιδούν δημόσια. Διαβάστε τις μαρτυρίες τους εδώ.

Οι επιπτώσεις αυτής της άρνησης της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργείου να εκδίδει νόμιμα έγγραφα έχει τεράστιες επιπτώσεις στα ζώα, και όχι μόνο. Ενώ ελάχιστες οργανώσεις στην Ελλάδα είχαν καταφέρει μετά από αγώνες ετών να πάρουν τα Traces, τα έγγραφα που αναφέραμε, για τα ζωα που υιοθετουνται στο εξωτερικό, εν μέσω πανδημίας, μετά από οδηγίες του υπουργείου, σταμάτησαν να εκδίδουν Traces ξαφνικά, αφήνοντας ζώα που είχαν υιοθετηθεί στο κενο, και γονείς και εθελοντές να προσπαθούν να βρουν λύση.

Συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, η καινούργια οδηγία σταμάτησε ξαφνικά και αδικαιολογητα την έκδοση εγγραφων στις 21/5/2020, και ακολούθησαν άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

Ο Mike από την Γερμανία, είναι ένας απο τους πολλούς Ευρωπαίους, που αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, για να υιοθετήσουν τα ζώα τους, και μοιράζεται την ιστορία του με ειλικρίνεια αλλά και με απογοήτευση:

“Είμαι αυτός που κατηγορούν για εμπόριο”

Η ιστορία μας ξεκινά με το γεγονός ότι ήθελα να αποκτήσω έναν αδέσποτο σκύλο και βρήκα τη λατρεμένη μας Σοφία μέσω ενός γερμανικού φιλοζωικού Σωματείου που βοηθάει αδέσποτα σκυλιά από την Ελλάδα.

Η Σοφία στο παντοτινό της σπίτι στην Γερμανία

Αφού περάσαμε όλους τους ελέγχους και υιοθετήσαμε τη Σοφία νομίζαμε ότι όλα θα ήταν καλά και εύκολα. Δυστυχώς, ήταν η στιγμή που ενημερωθήκαμε ότι ήταν πλέον αδύνατο για τα σκυλιά από Ελλάδα να εγκαταλείψουν ασυνόδευτα τη χώρα λόγω του ότι οι αρμόδιες αρχές δεν εκδίδανε τα νόμιμα χαρτιά για να ταξιδέψει η Σοφία ασυνόδευτη.

Γι ‘αυτό και παρ’ όλες τις δυσκολίες λόγω του Κορωναιού κατάφερα βρήκα πτήση , πήρα το αεροπλάνο με δικά μου έξοδα, νοίκιασα ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα και ένα διαμέρισμα για 3 μέρες γιατί δεν υπήρχε αμέσως πτήση επιστροφής και έτσι κατάφερα και έφερα τη Σοφία στο σπίτι μας. Γνώρισα προσωπικά τους εθελοντές του ελληνικού σωματείου (κυρίως γυναίκες) … μου άρεσε να τις παρακολουθώ στο καταφύγιο για 3 μέρες, πόσο καλά έκαναν τη δουλειά τους και πόσο πολύ φρόντιζαν τα σκυλιά εκεί.

Χάρη σε αυτές τις γυναίκες, τα σκυλιά έχουν την ευκαιρία για μια υπέροχη ζωή. Θυσιάζουν πολύ χρόνο, καρδιά και ψυχή για να το κάνουν. Αγαπάνε πολύ τα σκυλιά που φροντίζουν και πονάει πάντα όταν έρχεται η ώρα να τα αποχωριστούν. Το είδα και το ένιωσα με τα μάτια μου. Αλλά ξέρουν ότι είναι για το καλό των ζώων και μόνο.

Ακούω τόσο καιρό ότι οι εθελοντές στην Ελλάδα το κάνουν για τα χρήματα ή το κάνουν για να τα στείλουν σε πορνεία και όλα αυτά είναι προσβολή για κάποιον και προφανώς προέρχονται από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από φιλοζωία. Εγώ μετά την εμπειρία που έζησα αυτές τις 3 μέρες ένα πράγμα έχω να πω. Θα έπαιρνα αεροπλάνο ανά πάσα στιγμή και θα ερχόμουν αν αυτές οι γυναίκες εθελόντριες ζητούσαν τη βοήθεια μου ή θα έπαιρνα αεροπλάνο να αντιμετωπίσω όλους όσους ευθύνονται για τα άσχημα και προσβλητικά που λένε για αυτούς τους υπέροχους Έλληνες εθελοντές και τα ελληνικά φιλοζωικά σωματεία .

Ο Mike ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα για να υιοθετήσει την Σοφία. Ωστόσω, κατά την παραμονή του εδώ, γνώρισε τον Ασπρούλη (φωτο), και αποφάσισε να τον υιοθετήσει και αυτόν.

Θα ήθελα να πω σε όλους αυτούς … Πριν εκφράσετε ψεύδη … Ελάτε σε μένα στη Γερμανία και δείτε μόνοι σας πως έχουν τα πράγματα. Εγώ προς το παρόν σας στέλνω μόνο λίγες φωτογραφίες της υπεροχής Σοφίας μας, και του Ασπρουλη μας, που τον γνωρίσαμε όσο ήμασταν στην Ελλάδα, τον αγαπήσαμε, και τον υιοθετησαμε και αυτόν….

Σας προσκαλώ λοιπόν!

Mike Γερμανία… “

Παρόμοιες ιστορίες, όχι μόνο ξεφτιλίζουν την Ελλάδα, που μοιάζει ένα ανοργάνωτο κράτος, αλλά στιγματίζουν τον κρατισμό μηχανισμό ως ξενοφοβικό και αντιεθρωπαϊκό – ενδιαφέρον έχει η πρώτη οδηγία του Υπουργείου (η οποία έπειτα διορθώθηκε), που απαγορεύει σε Ευρωπαίους πολίτες να υιοθετήσουν από νόμιμα Ελληνικά σωματεία, εάν αυτά δεν διαθέτουν νόμιμο καταφύγιο (ενώ όλοι ξέρουμε πως η φιλοζωία στην Ελλάδα στηρίζεται στην φιλοξενία, και η πλειονότητα των εθελοντών δεν διαθέτουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται για την κατασκευή τέτοιων κτηρίων τα οποία προβλέπει ένα νόμος του 1992)

Ο Mike δεν είναι ο μόνος Ευρωπαίος που αναγκάστηκε να ταξιδέψει για να υιοθετήσει την περίοδο αυτή. Ενω η ελληνική κυβέρνηση προσπαθουσε να αντιμετωπίσει την εξάπλωση μιας πανδημίας με αυστηρούς κανόνες, μέσα στον Μάιο όταν ακόμα τα σύνορα ήταν κλειστά και επικρατούσε καραντινα, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έδρασε αντίθετα, επιβαλοντας κανόνες που όχι μόνο δεν συνιστούν την μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών, αλλά την απαιτούν.

Για περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις θεωρίες συνομωσιας που έχουν παρεισφρησει και εγκαθιδρυθει στον κρατικό μηχανισμό εδώ και δεκαετίες, ακολουθήστε αυτό τον σύνδεσμο.

Μοιράσου το άρθρο

Σχόλια 1

  1. The Greek government contravenes EU laws, they dont want to look after the stray animals themselves as there are tens of thousands of them and yet they dont want Europeans to adopt them !! Where is the sense in this. Traces are given freely by all the other EU Countries so that their stray dogs can be adopted by loving families, why is Greece so hateful to their fellow countries and so hateful towards animals. Their laws 4039/12 for Animal Welfare and protection of animals is in place but its treated like a joke, a huge farce! Shame on Greece considering it is their neighbouring countries such as UK, Germany, Holland, France that bring tourism and wealth to their country. I cannot believe the the Greek Government are a bunch of fools and idiots therefore I can only assume they are cruel, arrogant and corrupt. Get into the 21st Century Greece and find your conscience !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *